Zsűri

Az E.ON Energy Globe Magyarország díj független szakmai Bíráló Bizottsága a fenntarthatóság és az energetika terén elismert hazai és nemzetközi szakértőkből, valamint közéleti szereplőkből áll.

Hogyan zajlik a verseny?

A beérkező pályázatokat először a Bíráló Bizottság értékeli és kiválaszt kategóriánként 2-2 kategóriajelölt pályázatot. Ezt követően indul a közönségszavazás, amelynek keretében bárki leadhatja voksát a zsűri által kijelölt projektekre. Kategóriánként egy győztest hirdetünk, a nemzetközi döntőbe pedig a kategória győztesek közül a zsűri által kiválasztott legjobb pályázó jut el. Az Ötlet kategóriában kizárólag a szakmai zsűri döntése alapján hirdetünk nyertest.

A zsűri tagjai

 • D. Tóth Kriszta
  wmn.hu

  Író, újságíró, a WMN online magazin alapító-főszerkesztője, UNICEF nagykövet. Figyelemmel kíséri azokat a kezdeményezéseket, amik egy fenntarthatóbb, élhetőbb és okosabb jövő felé törekszenek, és nagy örömmel csatlakozott az Energy Globe díj zsűrijéhez.
  Hogy mit tesz ő a fenntarthatóságért, azt ebben a videóban ismerheted meg!

 • Ürge-Vorsatz Diána
  Közép-európai Egyetem

  Az egyik legismertebb magyar fizikus, Nobel-díjas klímakutató. 2002 óta részt vesz az ENSZ Éghajlat-változási Kormányközi Testületének (IPCC) munkájában; amelynek tevékenységét 2007-ben Nobel-békedíjjal ismerték el. 2007-től a budapesti Közép-európai Egyetem éghajlati és fenntartható energiapolitikai kutatóközpontjának vezetője.
  Tekintsd meg ebben a videóban, milyen kezdeményezéseket várnak D. Tóth Krisztával a verseny keretében!

 • ifj. Chikán Attila
  Magyar Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért

  2016 tavasza óta a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható fejlődésért (BCSDH) elnöke, illetve megalapítása óta az ALTEO Group vezérigazgatója, aki több mint egy évtizedes szakmai tapasztalattal rendelkezik az energetikai iparágban. Chikansplanet elnevezésű blogján a fenntartható energetika kérdéseiről ír.

 • Böszörményi-Nagy Gergely
  Design Terminál

  A Brain Bar Budapestnek, Európa legnagyobb jövőfesztiváljának alapítója és a Design Terminál vezetője: az ügynökség inkubációs ökoszisztémaként ingyenes mentorálást, nemzetközi piaci validálást és befektetési tanácsadást nyújt a társadalom érdekeit szolgáló, korai fázisú startupok számára.
  Itt tekintheted meg a vele készült videót.

 • Salgó István
  ING

  2002 és 2006 között a Pénzügyminisztérium helyettes államtitkára volt, jelenleg az ING Bank Magyarországi Fióktelepének vezérigazgatója. A Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) korábbi elnöke, jelenleg tiszteletbeli elnöke.

 • Matthias Schmuderer
  Energy Globe Foundation

  Az energiahatékonyság és a megújuló energia területén nemzetközileg is elismert szakember, a müncheni Enerbasics energetikai és környezettechnológiai tanácsadó cég vezetője, amely kiterjedt szakértői hálózattal rendelkezik.

 • dr. Grabner Péter
  Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal

  Évekig főtanácsadóként segítette a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnökének munkáját, jelenleg ő a szervezet energetikáért felelős elnökhelyettese. Fő kutatási területe az energiapolitika, a villamosenergia-rendszerek megbízhatósága, a rendszerszintű szolgáltatások, illetve a villamosenergia-piac működése.

 • Jamniczky Zsolt
  E.ON Hungária Zrt.

  2007 óta dolgozik az E.ON Hungáriánál, először mint Központi ügyekért felelős igazgató, majd 2010-től vezérigazgató-helyettesi pozícióban. Jelenleg az E.ON Hungária Igazgatóságának tagja, illetve a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért szervezet és az Eurelectric Magyarországi Tagozatának alelnöke.

 • Patrick Nanninga
  a:gile Accelerator

  A düsseldorfi székhelyű a:gile accelerator társalapítója, ügyvezető igazgatója. Több mint tíz éves felsővezetői tapasztalattal a háta mögött számos energetikai vállalkozás elindításában, fejlesztésében vett részt Belgiumban, Hollandiában és Németországban.
  A vele készült videót itt éred el.